Hari ini, ada satu kebimbangan kesihatan yang baru di seluruh dunia yang menjejaskan semua orang. Jika radikal bebas dan antioksidan yang menjadi fokus dua puluh tahun yang lalu, tapi kini, keasidan badan, kealkalian badan, dan betapa pentingnya mengekalkan sistem pH yang seimbang adalah fokus hari ini.

Selama lebih seratus tahun, penyelidik, doktor, dan ahli-ahli sains telah menjalankan kajian ke atas kesan-kesan keasidan dalam badan. Kesimpulan mereka adalah sama. Asid dalam badan, jika dibiarkan tidak seimbang, akan mempunyai, kesan kronik dan berbahaya.

Badan anda beralkali secara semulajadi dan seimbang. Tetapi apabila kombinasi tekanan dan pemakanan moden kita yang 90% terdiri daripada makanan yang berasid contohnya daging, tenusu, gula, kopi, dan minuman yang sangat berasid termasuk soda dan alkohol. Lalu menguasai badan anda dengan sisa berasid, yang mengakibatkan kenaikan berat badan , tenaga yang rendah, kulit kering, tulang rapuh dan pelbagai masalah kesihatan yang lain.

Tekanan darah, kolesterol, dan suhu badan dikenali sebagai kesihatan barometers . Walau bagaimanapun, paras pH badan muncul sebagai ukuran yang paling penting untuk semua. Malangnya, kebanyakan orang mengambil penjagaan pH kolam renang lebih penting daripada di dalam badan mereka sendiri.

“Sel tubuh badan yang sihat adalah bersifat alkali, sel tubuh badan yang mati adalah bersifat asid ” –Dr. Arthur Guyton, Penulis “Textbook of Medical Physiology”

 

Penyelidik perubatan terkemuka kini menyimpulkan bahawa penurunan dalam kesihatan bermula apabila pH selular bergerak menjadi berasid, toksik, dan tercemar – satu proses yang dipanggil asidosis metabolik. Lebih 400 peer-dikaji semula artikel link gred rendah asidosis dengan penuaan dan berpuluh-puluh masalah yang dikaitkan dengan proses penuaan.

Pemakanan yang tidak sihat seperti makanan bergoreng, banyak lemak, kandungan garam dan gula yang tinggi, minuman air bergas dan gaya hidup yang kurang bersenam dan tekanan hidup menyebabkan sel-sel, tisu-tisu, organ-organ, sendi-sendi dan seluruh tubuh badan akan berasid. Masalah ini boleh diatasi dengan meminum banyak air beralkali.

Tubuh badan manusia mempunyai PH 7.4 pada darahnya. Apabila, PH 7.4 ini tidak dapat dikekalkan, bermulalah proses asidifikasi, keracunan pada sistem tubuh manusia itu.

Apa yang boleh menyebabkan ASIDIK/KERACUNAN pada tubuh/darah?
Makanan seharian kita umpama Daging Ayam, Daging Kambing/Lembu, Roti, Nasi, Mee, Prata, Air Berkarbonat, rokok, MSG (MonoSodium Glutamate),Tea, Kopi, Nescafe dan lain-lain lagi berunsur/bersifat asidik!

Ini bermakna kita tidak dapat mengelakkan mengundang sifat Asidik pada sistem darah kita setiap saat dan masa selagi hidup!

Apakah cara yang boleh untuk menstabikan/meneutralkan semula kesan ASIDIFIKASI ini?
Hanya sesuatu yang bersifat Alkali sahaja yang boleh meneutralkan sifat Keasidan!

Kenapa Air bersifat Alkali diperlukan?
Air alkali berbeza dengan air yang biasa kita minum dimana air alkali mengandungi kandungan ion negative yang tinggi serta memiliki tahap didih, kepekatan dan ikatan molekul yang berbeza dengan air biasa. Keadaan ini menyebabkan air alkali mampu menyerap masuk ke dalam sel 3 kali ganda lebih cepat berbanding air biasa. Struktur molekul yang lebih kecil mampu meningkatkan proses pembuangan sisa asid dan toksik yang lebih efektif.

Ion alkali iaitu (OH-) dan ion calcium adalah sumber anti-oksida yang sangat kuat dan apabila ia dalam bentuk cecair bahan ini mampu masuk terus ke dalam sel dan meneutralkan radikal bebas tanpa perlu mengalami proses metabolisma, tidak seperti pil vitamin C, vitamin E dan sebagainya. Banyak produk-produk suplemen kesihatan yang baik di luar sana. Tapi apabila kegunaannya yang berpanjangan, jika air tidak mencukupi, pH badan tidak seimbang dan badan tidak dapat dineutralkan ia akan menjadi sisa asid. Sebab itu satu penyakit baik, tapi anda tidak sedar penyakit lain akan datang.

Alkalete mempunyai 6 unsur utama (unsur yang sama seperti air zam-zam):-

1. Mineral bersifat Alkali
2. Mengandungi Elektrolit
3. Oksigen yang lebih padat
4. Rantaian molekul air yang lebih kecil
5. Mengadungi Elektron (Ion negatif) berlebihan (Excess Electron)
6. Tenaga Skalar / Gema (Keistimewaan sebenar air Alkali)

 

Bagaimana Kanser terjadi?
Memakan makanan yang berunsur Asidik tanpa meneutralkannya. Sel-sel mula tidak seimbang.
Bermulalah proses penyakit yang ditakuti manusia iaitu BARAH ataupun KANSER!

Kata-kata dari pemenang anugerah Nobel 2 kali:-

”Punca utama penyakit kronik adalah kerana asid yang terlalu tinggi dalam badan” -Dr. Otto Warburg

 

“Apabila sel sihat kehilangan oksigen, ia akan bertukar menjadi kanser!” -Dr. Otto Warburg

 

 

Kini, Revolusi Terbaru oleh Teknologi NASA, dikilang di PH Science bersumberkan dari Kawah gunung berapi berusia 5000 tahun di Manitou, Colorado. Ianya adalah Alkalete dari syarikat Yoli Inc. USA

Alkalete™ adalah yang paling diiktiraf dan berprestasi tinggi, yang dipatenkan, pH tambahan di pasaran hari ini. Alkalete membantu anda mengeluarkan sisa lemak & berasid, membuatkan badan anda bertenaga, dan menentang sebarang kejadian penuaan.*

Terbukti secara saintifik untuk meningkatkan pH badan anda, Alkalete akan membawa badan dan kesihatan anda ke tempat-tempat yang anda tidak pernah impikan.

 • Dibuktikan secara saintifik untuk mengurangkan asid badan
 • Menyokong kesihatan & kekuatan tulang
 • Meningkatkan tenaga & ketahanan
 • Meningkatkan kekuatan otot
 • Menyokong penurunan berat badan
 • Meningkatkan masa pemulihan
 • Menggalakkan kealkalian tubuh
 • Mengekalkan tahap PH badan yang seimbang.
 • Mengurangkan gejala badan keseluruhan yang disebabkan oleh keradangan.
 • Mengurangkan pelbagai isu-isu pencernaan yang disebabkan oleh sisa asid dan makanan asid.
 • Meningkatkan sistem imun kepada tahap optimum.
 • Boleh digunakan dengan selamat (GRAS) by FDA.
 • Membaiki dan melancarkan penghadaman.
 • Meningkatkan kadar serapan nutrisi sebanyak 25%

ALKALETE™ Eksklusif, dipatenkan, sebatian galian semulajadi yang dianggap oleh ahli-ahli sains, biokimia, pakar-pakar kesihatan dan atlet, untuk menjadi ramuan alkali badan yang paling berkuasa di dunia.

Alkalete adalah satu-satunya produk yang menunjukkan 50% + pengurangan purata keasidan badan berkurang dalam satu minggu. Ia amat tinggi alkalinya dan bio-mineral tersedia.

Alkalete™ juga telah menerima pengiktirafan FDA sebagai Bahan Diet Baru (NDI), satu ciptaan produk selamat dan serasi di dalam tubuh.

Alkalete boleh mencegah pelbagai jenis penyakit kronik termasuk:
 • Darah Pekat
 • Penyakit Kulit
 • Kecerdasan Minda
 • Migrain
 • Resdung
 • Sakit Puan
 • Lemah Tenaga Batin
 • Batu Karang
 • Mata Kelabu
 • Urat saraf
 • Sukar Menurunkan Berat Badan
 • Dan lain-lain

Download Laporan “Keasidan: Pembunuh Senyap” Sekarang

Syarikat Yoli diasaskan oleh leader-leader bertaraf antarabangsa yang sebelum ini telah memajukan syarikat-syarikat hebat seperti Monavie, Vemma, Xango, Usana dan lain-lain. Gabungan pengalaman mereka telah menghasilkan Plan dan Produk yang terbaik bagi bersaing secara positif.

Keberkesanan produk adalah amat penting bagi menjamin pendapatan yang stabil setiap bulan dari hasil pembelian ulangan/mantain. Malaysia negara terawal dipilih oleh Yoli Inc sebagai negara pertama untuk meluaskan pasarannya. Rakan niaga diperlukan segera.

Harga:  RM160 Sebotol / RM280 2 botol / RM500 4 botol / RM5000 Stokis Kawasan

HARGA PROMOSI TERBARU! Sila Call untuk Maklumat Lanjut!

Tempahan Alkalete
Seluruh Malaysia : +013 677 0282
Email : yolimsia[at]gmail.com
Tempahan Online: Malaysia| Kad Kredit

Comments are closed.