0

Rawatan Penyakit Kayap

August 12th, 2009

kayap

Apa itu Penyakit Kayap?
Penyakit kayap terbahagi kepada tiga jenis, iaitu kayap melukut, kayap jagung dan kayap ular atau nama saintifiknya herpes zoster atau disebut shingles berpunca daripada serangan virus Varicella zoster (VZB) iaitu daripada kelompok virus herpes.

Apabila virus ini berada dalam badan, mangsa akan berasa demam, tekak loya dan pening berpanjangan. Badan pesakit pula akan dijangkiti ruam panas, badan rasa sengal dan hilang selera makan. Bagi penyakit kayap yang lebih serius, pesakit akan dijangkiti gelembung air pada bahagian tertentu di badan.

Jika anda ada simtom-simpon penyakit kayap, jangan berjumpa doktor kerana ubat-ubatan doktor menambahkan kehangatan badan serta menambah kesakitan. Berjumpalah rawatan-rawatan tradisional yang terdekat.

Apa akan terjadi jika ia menjadi lebih teruk?
Lepuh tersebut akan menjadi bakteria berjangkit. Satu serangan daripada virus kayap berhampiran pada mata atau di atas hidung boleh menyebabkan parut pada kornea dan mempengaruhi penglihatan.
Virus kayap boleh berjangkit pada muka, dalam sesetengah kes, boleh membawa kepada kehilangan deria pendengaran, lumpuh pada muka dan mengurangkan deria rasa.

Rawatan Tradisional Islam Peyakit Kayap
Setiap insan tentu Allah s.w.t menurunkan kebolehan tertentu. Alhamdulillah, kami ada satu anugerah Illahi iaitu kebolehan mengubati penyakit kayap dari turun-temurun nenek moyang. Untuk rawatan anda boleh datang setiap hari kecuali Khamis Malam Jumaat dan bawalah 2 Botol (1.5 liter) air mineral. Untuk pertanyaan dan rawatan sila hubungi no. telefon di bawah.

Waktu Rawatan : Setiap hari (malam sahaja)
Mobile : +013 677 0282
Lokasi : Segambut, Kuala Lumpur (Sila Lihat Map Di sini)

Comments are closed.