Coenzyme Q10, Tablet Nutrisi yang menakjubkan!

Kerahsian Q10 Pencetus Kehidupan
Coenzyme Q10 adalah ‘Pencetus’ yang membolehkan sel-sel tubuh menghasilkan tenaga untuk memelihara kehidupan. Kemampuan tubuh untuk menghasilkan dan mengagihkan bahan mirip vitamin ini menurun kerana faktor umur meningkat, atau akibat timbul pelbagai penyakit, kekurangan nutrien dan tekanan (stress). Oleh yang demikian, fungsi-fungsi sel akan gagal akibat kekurangan nutrien yang penting ini.

Penyelidikan perubatan kini membuktikan bahawa tekanan yng timbul akibat peningkatan umur dan penyakit menghalang tubuh daripada memanfaatkan Coenzyme Q10 yang diperolehi dari makanan yang kita makan. Oleh yang demikian, pengambilan Coenzyme Q10 yang tulen sebagai suplemen adalah selamat dan dapat memastikan selular yang sehat, tenaga dan sistem immunisasi yang berfungsi secara semulajadi.

Kelebihan Yang Luar Biasa

1.Peningkatan Tenaga – Laporan maklumbalas bahawa pengambilan Coenzyme Q10 dapat meningkatkan tenaga dan mengurangkan waktu tidur. Ini disebabkan fungsi Coenzyme Q10 yang dapat memproseskan tenaga dan memanfaatkan oksigen di antara setiap sel dalam badan kita.

2.Pencegahan Penyakit Jantung –¬† Kajian dari Jepun telah membuktikan bahawa Coenzyme Q10 dapat meningkatkan keupayaan sel-sel jantung untuk menghasilkan tenaga, dimana kekurangan oksigen akan melambatkan kecekapan jantung. Coenzyme Q10 juga dapat dikaitkan untuk merawat penyakit-penyakit seperti penyakit jantung valvuler, angina pectoris, penyumbatan arteri koronari dan infeksi miokardial.

  • Penyelidikan di Jepun juga telah membuktikan bahawa pengambilan Coenzyme Q10 dalam diet dapat mengurangkan tekanan darah tinggi di antara pesakit darah tinggi. Salah satu penemuan terbaru yang paling menarik seolah-olah tiada penamat kepada keistimewaan Coenzyme Q10 ialah keupayaannya untuk melindungi fungsi-fungsi tubuh dan organ ketika melalui kaedah pembedahan.

Keajaiban Coenzyme Q10 dalam jantung
Impedance Cardiography adalah teknik perubatan terbaru untuk mengukur kecekapan jantung mengepam darah. Dr. Carl FOrker, Pengarah Institut Kajian Biokimia di University of Texas serta pasukan penyelidiknya menetapkan purata jantung sihat mengepam 7.28 liter darah seminit. Pasukan penyelidik Dr. Forker menjalankan satu ujian terhadap pesakit-pesakit yang mempunyai masalah jantung serius dan secara purata jantung mereka mengepam hanya 2.72 liter darah seminit. Selepas kumpulan ini mengambil Coenzyme Q10 untuk beberapa bulan, puratanya meningkat kepada 3.385 liter seminit. Peningkatan 24% tanpa sebarang bentuk rawatan lain.

3. Memanjangkan Jangka Hidup/Hayat – Coenzyme Q10 dapat memanjangkan jangka hidup sebanyak 65% ke atas haiwan yang diuji di makmal disamping mengekalkan kesihatan dan penampilannya. Oleh itu, Coenzyme Q10 adalah satu-satunuya teknik praktikal terkini yang dapat membantu melambatkan proses penuaan dan menyerlah wajah yang muda.

4. Penyakit Gusi/Periodontal РPengambilan Coenzyme Q10 dengan ketaranya dapat mengurangkan penyakit tisu gusi, di mana Coenzyme Q10 dapat melambatkan proses yang menyebabkan penyakit gusi. Penyakit gusi juga menyebabkan kehilangan gigi di kalangan orang dewasa berbanding dengan penyakit gigi yang lain. Didapati bahawa satu dari setiap 4 orang  kehilangan gigi mereka akibat penyakit gusi sbeelum mereka mencapai umur 60tahun.

5. Peningkatan Sistem Immunisasi Tubuh – Sistem immunisasi yang lemah boleh menyebabkan penyakit-penyakit yang serius seperti kanser dan AIDS atau yang lebih ringan seperti alahan atau jangkitan yang minor. Untuk mengelakkan keadaan ini, tubuh memerlukan kerjasasama berjuta-juta sel untuk mencegah penyakit.

Kebanyakan kesan penuaan juga boleh dikaitkan kepada kegagalan sistem immunisasi. Secara kebetulan, penuaan potensi sistem immunisasi seiring dengan ketidakupayaan badan membekalkan Coenzyme Q10 secara dalaman. Jika kita berupaya mengekalkan prestasi sistem immunisasi di usia yang semakin lanjut dimana potensi sistem immunisasi menurun dengan cepat, kita bukan saja boleh melanjutkan kualiti hidup tetapi kuantitinya juga.

6. Penurunan Berat Badan – Secara semulajadi, apabila anda meningkatkan metabolisme melalui senaman dan juga akan meningkatkan permintaan untuk tenaga. Sekaligus tubuh akan menyebarkan cadangan untuk mencapai tenaga segera yang disimpan dalam sel-sel lemak. Melalui proses ini, simpanan lemak berkurangan dan terbukti secara jelas berat badan menurun. Terdapat satu lagi cara untuk meningkatkan kecekapan bahan bakar metabolik anda dalam sel. Beberapa ahli saintis percaya bahawa berat badan dikalangan pesakit obesiti dapat diatasi dengan bantuan Coenzyme Q10. Kajian bersama University of Texas dan University of Antwerp dan Belgium menunjukkan pesakit obesiti mampu mengurangkan berat badan dengan menambahkan Coenzyme Q10 dalam diet. Menurut kajian mereka juga, pesakit obesiti berkurangan kira-kira 50% Coenzyme Q10 dalam tubuh mereka.

Harga CoQ10 (Coenzyme Q10) : 90 Tablets
Semenanjung: RM180
Sabah & Sarawak: RM198

Harga Pengedar : 90 Tablets x 6
Semenanjung: RM900
Sabah & Sarawak: RM960

Pembayaran Secara Online, Cash Deposit, ATM Transfer atau Bank In (Kaunter) juga diterima. Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank atau CIMB .

Pertanyaan Hubungi :+013 677 0282
Akaun Maybank : 164324297555 (Asman Saidi)
Akaun CIMB : 12180096179522 (Asman Saidi)
Email : doktormalaya@gmail.com